Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşmeye Dair Ulusal Raporu Müzakere Toplantısı Birleşmiş Milletler Çatısı Altında Cenevre’de Gerçekleştirildi

Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Komitesi ile Türk Heyeti arasındaki ülkemizin “Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme’ye Dair Ulusal Raporu Yapıcı Müzakere Toplantısı”, Komite'nin 21. Oturumunda, 13-14 Mart 2019 tarihlerinde Birleşmiş Milletler çatısı altında Cenevre’de gerçekleştirildi.





Yükseköğretim Kurulumuzdan da katılımın sağlandığı Müzakere Toplantısında ülkemizi; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte ilgili bakanlıkların ve kurumların temsilcilerinden oluşan 23 kişilik Türk Heyeti temsil etti.

Müzakere toplantıları çerçevesinde Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Komitesi tarafından Türk Heyetine ülkemizdeki engellilik alanındaki politika ve uygulamalarla ilgili sorular yöneltildi. Söz konusu Heyete Kurulumuz Engelli Öğrenci Biriminden de katılım sağlanmış olup; yükseköğrenim gören engelli öğrencilere yönelik uygulamalar konusunda bilgi verildi.